• In English
  • Cпеціалістами лаборотарій ветеринарно – санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Чернівецькій області не допущено до реалізації небезпечну продукцію.
    , опубліковано 31 Січня 2019 року о 01:01

    Січень 2019 року для ринків Буковини виявився «рясним» на недопущення до реалізації недоброякісної продукції. Молоко від корів, хворих на мастит та ще й в пет- пляшках, м’ясна продукція домашнього виробництва, рослинна олія в тарі повторного використання, замерзлі, гнилі овочі та фрукти  – основні причини недопущення до реалізації небезпечної для вживання людини продукції.

    У перший місяць нового року спеціалістами не допущено до реалізації 1402,7 кг харчових продуктів. Левову частку займають замерзлі та гнилі овочі (450 кг), молоко та молочна продукція домашнього виробництва (239 кг), ковбаса промислового виробництва без маркування (170 кг), олія соняшникова (60 л).

    Побільшало на ринках і домашньої консервації. Овочеві зимові заготовки, консерви сумнівної якості з риби та м’яса. Особливу небезпеку становлять  консервовані гриби, зібрані власноруч. Такі «кулінарні шедеври» значно збільшують ймовірність отруєнь людей токсином ботулізму. Адже у більшості випадків винуватцями зараження стають саме домашні заготовки на зиму.

    Спеціалістами ДЛВСЕ на ринках посилено роботу в частині державного ветеринарно-санітарного нагляду.  У січні нового року «обласний рейтинг вилучень» очолила ДЛВСЕ №15 Глибоцького району.  На другому місці – ДЛВСЕ № 9 та №10 Сокирянського району. Треті – ДЛВСЕ міста Чернівці.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області адресує прохання до буковинців та наголошує звертати увагу – «що і де ви купуєте»! Адже здорова їжа – запорука здорової нації.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій