• In English
  • Аналіз державних регульованих цін в рамках Урядової програми «Доступні ліки»
    , опубліковано 17 Червня 2017 року о 14:14

    Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби України в Чернівецькій області на виконання доручення Кабінету Міністрів України проводиться постійний аналіз застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України від 03.04.2017 № 360, шляхом отримання інформації від суб’єктів господарювання, які приймають участь у програмі «Доступні ліки».

    Аналіз наданої аптечними закладами інформацій, проводитиметься щомісячно, зокрема щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих торгівельних надбавок на ліки, які ввійшли до програми реімбурсації.

    Так, працівниками сектору  за травень цього року вже опрацьована інформація від 12 аптечних закладів, проаналізовано більше 1,5 тисячі цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. В подальшому перелік аптечних закладів розширюватиметься з метою охоплення більшого сегменту реалізованих лікарських засобів по даній програмі Уряду. За результатами проведених досліджень за травень порушень вимог законодавства у сфері ціноутворення на лікарські засоби не встановлено.

    Проведена робота спрямована на забезпечення контролю за правильністю застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін, запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій