Перейти до основної сторінки
Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області інформує щодо встановлених порушень в закладі, з яким пов’язана реєстрація випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які перебували на банкеті (святкування весілля) впродовж 16-17 липня 2017року в с.Сучевени Глибоцького району. В процесі епідрозслідування встановлена низка порушень вимог чинного законодавства. Заклад не зареєстрований згідно наказу МінАПК від 10.02.2016 року № 39, відсутні технологічні картки для приготування страв. Встановлено порушення перехрещення потоків сировини та готової продукції, чистого та брудного посуду. Порушується товарне сусідство при зберіганні продовольчої сировини (сире м`ясо, печінка, риба, овочі тощо); відсутні документи, які засвідчують якість та безпечність харчової продукції. Для приготування страв використовувалась сировина власного виробництва (сметана, кури). Крім того, на банкеті другого дня використовувались частково страви, які залишились після банкету 16.07.2017року, а також тістечка з кремом та торт невідомого походження, які були надані замовником і споживались учасниками банкету протягом 2-х днів. Без проходження медичного огляду працюють всі працівники закла-ду, за винятком одного кухаря. В закладі не дотримується дезінфекційний режим тощо. За результатами перевірки інформовано голів Чернівецької обласної та Глибоцької районної державних адміністрацій, правоохоронні органи. Матеріали перевірки заслухано на засіданні районної комісії ТЕБ та НС Глибоцької РДА о 10:00 год 20.07.2017року, якою прийнято рішення про призупинення діяльності закладу.
Попередня
Наступна