• In English
  • Норми фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії
    , опубліковано 25 Квітня 2018 року о 16:16

    Щодня людина в залежності від віку, фізичної активності та впливу деяких інших  факторів  потребує  певну  кількість  калорій  за  рахунок корисних харчових продуктів, які одночасно з енергією постачають важливі речовини –білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни, мінерали тощо.

    Міністерством  охорони   здоров’я  України  затверджено  нові  норми

    фізіологічних  потреб  в  основних  харчових  речовинах  і  енергії.

    Даним  документом   переглянуто  добові  потреби  для  різних  груп  населення, а саме: калорійність харчування дітей та підлітків, дорослих, вагітних жінок та працівників особливо важкої фізичної праці.

    В  оновлених нормах  зменшено норму потреби в енергії для дітей різних вікових груп за рахунок зменшення потреб у нетваринних білках та у вуглеводах. При цьому норма потреби у найбільш збалансованих тваринних білках збільшена. Одночасно, зменшено потребу у жирах для дітей дошкільного віку та збільшена аналогічна потреба у жирах для школярів.

    Також переглянуто норми потреб у мінералах та вітамінах для дітей та дорослих,  зменшена  норма  потреб  у  вітаміні  А  та  збільшена норма віта-міну D  і  фолієвої кислоти.

    Зазначеним документом вперше введено норми харчування для вагітних  жінок  та жінок, які годують груддю і  нову  групу  для  працівників

    особливо важкої фізичної праці, до якої  віднесені військовослужбовці спеціального  призначення.

    Тож  шановні  краяни, прагніть  споживати  адекватну кількість калорій  з  їжею  для  задовільнення  власних  потреб  в  енергії  та  основних харчових речовинах.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій