• In English
  • Виявлення перевищення вмісту барвника Е 151 (Діамантовий чорний) в жувальній гумці зі смаком коли
    , опубліковано 21 Грудня 2018 року о 11:11

    До Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, поступило повідомлення системи RASFF (система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах) від 11 вересня 2018 року №2018.2558 та від 14 грудня 2018 року № 2018.2558 – fup 2 стосовно виявлення перевищення вмісту барвника Е 151 (Діамантовий чорний) в жувальній гумці зі смаком коли, що експортується із Ісламської Республіки Пакистан через Литовську Республіку (імпортер – UAB Profisa) до окремих держав – членів ЄС, і в тому числі України.
    Для інформації :
    Діамантовий чорний (Чорний блискучий PN ) – синонімічне позначення харчової добавки Е-151 відноситься до групи барвників, отриманих з сировини штучного походження. У натуральному вигляді Е151 являє собою порошок або гранули чорного кольору, добре розчиняється в усіх рідинах крім масел.

    Вплив на організм людини:
    Допустима доза застосування Е151 на 1 кг маси тіла в день не повинна перевищувати 1 мг. Е-151 протипоказана людям, які страждають на астму, риніт, кропив`янку. У великих кількостях Чорний блискучий PN здатний викликати захворювання шлунково-кишкового тракту, алергічні реакції, саркому. Не рекомендується для споживання дітьми. Добавка дозволена до використання в харчовій промисловості в – Росії, заборонена в – Норвегії, Канаді, Австрії, Швейцарії, Японії, Бельгії, Фінляндії, Швеції, США, Данії, Франції, Норвегії, Німеччини, Австралії.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій