Перейти до основної сторінки
Незабаром всі українці, в тому числі жителі Буковини, будуть відзначати Великдень. У святковому кошику, крім паски і яєць, обов’язково мають бути м’ясо, сало та інші продукти тваринного походження, де основною сировиною є свинина.
При аналізі виникнення африканської чуми свиней в господарствах різних форм власності встановлено, що хвороба заноситься із продуктами тваринного походження. Переважна більшість господарів, у яких в минулому році фіксувалися випадки захворювання домашніх свиней на АЧС, підтвердили, що для годівлі тварин використовували кухонні відходи, серед яких могли бути залишки ковбаси та шинки. А, як відомо, у копчених м’ясопродуктах вірус може до шести місяців, у солонині до 1 року.
Африканська чума свиней – надзвичайно заразна вірусна хвороба свиней усіх вікових груп, що характеризується здебільшого гострим перебігом та проявляється лихоманкою, значними крововиливами, синюшністю, ураженнями внутрішніх органів та високою смертністю, що приводить до значних економічних збитків. Станом на 22 квітня в Україні зафіксовано 16 випадків даного захворювання.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області вкотре наголошує, що в умовах нестабільної епізоотичної ситуації щодо АЧС в Україні, здоров’я та благополуччя тварин повністю залежить від громадської свідомості та дій осіб, які утримують цих тварин.
У зв’язку з цим необхідно дотримуватись наступних правил:
Дотримання вищевказаних елементарних правил убереже Ваших
тварин від захворювання на африканську чуму свиней, а Вас – від непередбачуваних матеріальних витрат.
Краще перестрахуватись, аніж наразити на небезпеку всіх сусідів!
Попередня
Наступна