• In English
  • Якість води водоймищ погіршилась
    , опубліковано 21 Липня 2019 року о 12:12

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує, що для безпечного відпочинку населення створені умови на 8 місцях масового відпочинку людей (пляжах), а саме: Чернівецький міський пляж; «Берег любові»  с.Бобівці, «Аква-Плюс» с.Кам’яна, «Рутка» с. Великий Кучурів Сторожинецького району;  «Сонячний берег» та пляж №1 ТРК «Сонячна долина» ПП Родничок Тревел» с.Бояни, «Хвиля» с. Магала Новоселицького району та  пляж «Каньйон» с.Грушівці Кельменецький район.

    Однак, відповідно до  останніх результатів досліджень води водоймищ в місцях масового відпочинку населення (пляжах), як Чернівецькою регіональною Державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів так і Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», встановлені відхилення від санітарних норм за бактеріологічними показниками у воді з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі. Крім того, відхилення за бактеріологічними показниками у воді  водоймищ встановлено на пляжах:  «Сонячний берег», «Сонячна долина» та «Хвиля» Новоселицького району. Тому, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області рекомендує утриматися від купання в даних водоймищах.

    З метою упередження виникнення та поширення інфекційних хвороб власників даних пляжів зобов’язано встановити спеціальні щитки з написами «Купатися заборонено».

    Робота в даному напрямку продовжується.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій