• In English
  • До уваги жителів Буковини!
    , опубліковано 06 Вересня 2019 року о 13:13

    У Чернівецькій області із  09 вересня по 15 вересня 2019 року буде проводитися планова пероральна  вакцинація м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотовидних собак) проти сказу.

    Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується   смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі тварини.

    Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

    Вакцинація на території Чернівецької області буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою  авіатранспорту. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

    Тому, шановні буковинці,  коли ви  побачите літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку,  просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати  приманку в руки та не переносити з місця.

     

    УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками  в лісових та сільськогосподарських угіддях .

    В зв’язку з погодніми умовами терміни здійснення вакцинації можуть переноситись.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій