Перейти до основної сторінки
Під егідою Чернівецької обласної державної адміністрації на базі Лужанської ЗЗСО I-III ступенів ім. В. Орелецького Мамаївської ОТГ спеціалісти Головного управління Дежпродспоживслужби в Чернівецькій області взяли участь у семінар-нараді з питань організації харчування та впровадження мультипрофільного меню в закладах загальної середньої освіти області.
Згідно з розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації № 1128-р від 21.11.2019 року затверджено регіональний план заходів “Дітям Буковини – здорове харчування” на 2020-2022 роки.
Упродовж грудня в усіх районах Чернівецької області та об’єднаних територіальних громадах були проведені навчання персоналу операторів ринку, які залучені до організації харчування, з метою запобігання випадків харчових отруєнь у закладах освіти.
Під час проведення семінар-наради керівництво ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області довело до відома райдержадміністрації, об’єднані територіальні громади, виконкоми міських рад міст обласного значення вимоги до постачальників харчової продукції щодо надання послуг харчування дітей з урахуванням обов’язкової наявності експлуатаційного дозволу або державної реєстрації операторів ринку, що здійснюють виробництва та/або обігу харчових продуктів у дані заклади.
Крім того, учасників ознайомили з програмою проведення лабораторних досліджень харчової продукції протягом 2020 року в освітніх установах та дошкільних навчальних закладах згідно з щорічним планом державного контролю Держпродспоживслужби у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, вимогами щодо порядку впровадження постійно-діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Усім присутнім повідомили також про діяльність спільних робочих груп ГУ Держпродспоживслужби та Департаменту освіти щодо проведення паспортизації харчоблоків. Відповідно до результатів паспортизації надані рекомендації, які є обов’язковими до виконання.
На даному заході проведено майстер – клас щодо приготування мультипрофільного меню відповідно до збірника рецептів Є.Клопотенка.
По закінченню семінар-наради педагогічно-учнівський колектив Лужанської ЗЗСО I-III ступенів ім. В. Орелецького привітав учасників із новорічно-різдвяними святами.
Попередня
Наступна