• In English
  • Як зробити манікюр безпечним для здоров’я?
    , опубліковано 28 Лютого 2020 року о 12:12

    Основними засобом догляду за руками з давніх часів був і залишається манікюр.

    Однак, збираючись на таку корисну, необхідну і навіть приємну процедуру, треба пам’ятати  про свою безпеку. Майстру недостатньо знати  тільки те, як  користуватися манікюрним набором. Працюючими з ріжучими та колючими інструментами, майстер може ненароком пошкодити шкіру, при цьому виникає ризик потрапляння в ранку інфекції (бактерії, грибки, збудники герпесу, гепатиту або СНІДу)

    Для того щоб відвідування манікюрного кабінету доставляло тільки радість і не  стало причиною втрати здоровя, необхідно знати основні правила!

    У розпорядженні майстра має бути кілька наборів для манікюру (як правило,  не

    менше трьох). Повна дезінфекція інструментів займає кілька годин, і неможливо встигнути обслужити всіх клієнтів одним-двома наборами, якщо тільки не скоротити час їх обробки. Адже гарантією безпеки може служити тільки необхідний для повної дезінфекції час! Тому  стежте за тим, щоб майстер при вас відкрив стерильну упаковку з інструментами, якими він буде робити вам манікюр  або педикюр. Ні в якому разі не погоджуйтесь на те , щоб майстер

    користувався інструментами, які він просто потримав у спирті або в перекису водню. Пам’ятайте  про те, що роблячи манікюр, гепатит може підстерігати вас на нестерильному інструменті майстра.

    Повний процес обробки інструментарію, який може пошкодити шкірний покрив включає в себе: дезінфекцію, перед стерилізаційну очистку та стерилізацію.

    Інструменти, які витримуються повний процес обробки повністю стерилізуються і стають абсолютно чистими і безпечними. Більшість матеріалів та інструментів, які  безпосередньо стикаються з шкірою і кров’ю, повинні бути одноразовими. Ватяні диски, накидки, серветки, простирадла – все це також має бути одноразовим.

    У яких випадках манікюр протипоказаний? 

    Бувають такі ситуації,  коли манікюр протипоказаний через поганий стан  шкіри або нігтів. І навіть якщо захворювання ще не проявилося цілком, процедура манікюру може спровокувати загострення.  Коли варто візит в салон замінити візитом до лікаря?

    Грибкове захворювання. Грибок на нігтях – не така вже й рідкість. Недооцінювати його не можна, адже  хворі нігті стають джерелом інфекції і для інших. Людина  хвора грибком, становить небезпеку для всіх, з ким вона вступає в контакт.

    Шкірні захворювання. Ні в якому разі не можна робити манікюр при гнійних захворюваннях шкіри. Якщо ви хворі екземою, то відвідини манікюрного салону  для вас теж дуже небажано. Численні ранки в місцях ураження шкіри можуть стати справжніми воротами для будь-якої інфекції або грибка. Крім того, зіткнення шкіри з хімічними речовинами може викликати сильне загострення хвороби.

    Неінфекційні хвороби шкіри – псоріаз, вітіліго ( порушення пігментації  шкіри), вугри і тому подібні захворювання – не є перешкодою для відвідання кабінету манікюру.

    Знаючи всі правила  збереження безпеки під час проведення манікюру, ви зможете завжди добре виглядати,залишаючись здоровою.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій