• In English
  • У Чернівцях відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
    , опубліковано 03 Березня 2020 року о 22:22

    На ньому обговорили план заходів щодо запобігання поширення на території обласного центру гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

    Присутні спеціалісти структурних підрозділів органів місцевої влади визначили пріоритети та скоординували подальшу роботу в цьому напрямку. Серед першочергових завдань, зокрема:

    • забезпечення підвищеної готовності закладів охорони здоров’я до прийому, спостереження й транспортування осіб із підозрою на інфікування коронавірусною інфекцією в опорні стаціонари області, відповідно до затверджених МОЗ стандартів;
    • контроль за належним запасом антисептиків та медикаментів, рекомендованих для лікування таких хворих, засобів індивідуального захисту медперсоналу;
    • продовження роз’яснювальної роботи серед населення;
    • посилення контролю протиепідемічних та дезінфекційних заходів;
    • щоденний моніторинг ситуації з захворюваністю.

    Управлінню Держпродспоживслужби в м. Чернівці доручено посилити разом із суб’єктами господарювання поточну дезінфекцію у місцях масового скупчення людей (ринках, супермаркетах, кінотеатрах, закладах громадського харчування) та контролювати дотримання заходів гігієни. Крім того, має бути розроблений окремий план заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу на Калинівському ринку.

    Крім того, фахівці здійснюватимуть рейди перевізників та Чернівецького тролейбусного управління на дотримання вимог дезінфекції транспорту.

    Також серед населення міста й області продовжать розповсюджувати брошури, плакати та інформаційні пам’ятки про коронавірусну інфекцію та її профілактику.

    IMG-e2e5e0a7a231db330e7d486399081508-V

    IMG-0204a57f36b9cc4ba27e705f786854a9-V

    IMG-25c4b4afecd06b007d73223a25c8ba22-V

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій