• In English
  • Посилено державний контроль за реалізацією харчових продуктів на агропродовольчих ринках
    , опубліковано 17 Листопада 2020 року о 15:15

    12 листопада 2020 року начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, головним державним інспектором, головним державним ветеринарним інспектором Чернівецької області Косован А.В., начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, державним інспектором, державним ветеринарним інспектором Штефуряк Л.П., начальником Чернівецького міського управління начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, державним інспектором   Лазарєвим С.Ю. в присутності завідувачки державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 ринку «Центральний» м. Чернівці Цапенко О.В. проведено моніторинг щодо дотримання законодавчих вимог при  реалізації харчових продуктів на даному ринку.

    Державними інспекторами встановлено, що на ринку здійснюється реалізація м’ясо-ковбасних виробів домашнього виробництва,  немаркованих харчових продуктів або маркованих  іноземною мовою, приготування м’ясного фаршу у м’ясних павільйонах та чищення живої  риби у рибному павільйоні, що суперечить  діючому законодавству.

    Завідувачкою державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 ринку «Центральний» м. Чернівці Цапенко О.В. надано лист директору ринку Кавулі В.М. про встановлені порушення законодавства про харчові продукти та зобов’язано усунути їх у визначений термін.

    Аналогічні моніторинги державними інспекторами Головного управління будуть проводитися і надалі на території області з метою забезпечення продовольчої безпеки та недопущення виникнення харчових отруєнь серед населення.

     

    monitoring-1monitoring-2monitoring-3monitoring-4

    Call Now Button
    Будь в курсі подій