Перейти до основної сторінки
31.03.2021 року спеціалістами Чернівецького управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під керівництвом начальника Головного управління Косован А.В. було проведено перевірку виконання функціональних обов`язків працівників Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №7 та моніторингове обстеження щодо дотримання карантинних вимог на МТК «Калинівський ринок». Під час якого було встановлено, що у звичному режимі функціонують продуктовий сектор, м’ясо-молочний павільйон, (5, 4- ті сектори ринку). На ринку 90% підприємців дотримуються карантинних вимог, а саме маскового режиму, при виявлені незначних порушень, інспекторами надавались рекомендації, які виконувались відразу під час обстеження.
Однак, виявлено кіоск в третьому секторі ринку, де проводиться приготування та реалізація шаурми ФОП АльБукай Халіль в антисанітарних умовах. Фізична особа підприємець ігнорує всі санітарні норми і правила, а також карантинні вимоги, а саме: відсутній дезінфікуючий засіб для прибирання приміщень та поверхонь, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту органів дихання, відсутня проточна вода для миття рук ( руки миються у відрі з брудною водою), не проводиться регулярне прибирання, не вимірюють температуру тіла працівники перед початком роботи, готують їжу на відкритому повітрі, що заборонено в умовах червоної зони епідемічної небезпеки. На власника неодноразово складалися протоколи про адміністративне правопорушення за недотримання карантинних вимог. На сьогоднішній день надано рекомендації щодо усунення виявлених порушень з відповідним терміном їх виконання.
Також, в цьому ж секторі складено протокол на ФОП Гречанюк С.Д. за не дотримання карантинних вимог в магазині-кафетерії «Кавоманія». Інспекторами управління Держпродсживслужби в посиленому режимі й надалі триватиме робота по перевірці виконання вимог Постанови КМУ 1236 від 09.12.2020р зі змінами від 22.03.2021року.
Попередня
Наступна