• In English
  • Відбулась нарада щодо контролю за безпечністю харчових продуктів на агропродовольчих ринках Чернівецької області.
    , опубліковано 27 Липня 2021 року о 21:21

    27 липня 2021 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під головуванням начальника Головного управління відбулась нарада із завідувачами державних лабораторій ветеринарно – санітарної експертизи на агропродовольчих ринках області щодо здійснення постійного державного контролю (нагляду) за реалізацією харчових продуктів в т.ч. проведення ветсанекспертизи.

    На нараді були обговорені основні питання, а саме:

    · реалізація м’яса подвірного забою, проведення ветеринарно – санітарної експертизи в повному обсязі;

    · реалізація риби живої, меду та продукції бджільництва;

    · реалізація рослинної продукції, проведення лабораторних досліджень на нітрати, забезпечення всіх ДЛВСЕ каліброваними нітратомірами;

    · реалізація живих тварин, проведення клінічного огляду тварин тощо;

    · здійснення державного контролю за санітарним станом павільйонів на ринках;

    · робота м’ясних магазинів, що розташовані на території ринку та поза його межами;

    · наявність плану заходів щодо профілактик та недопущення хвороб спільних для людей та тварин;

    По завершенню наради начальником Головного управління Анжелою Косован було дано ряд завдань:

    · забезпечити всі ДЛВСЕ необхідними приладами для проведення обов’язкових лабораторних досліджень харчових продуктів (нітратомір, лактан, екомілк тощо);

    · завершити оформлення документації для проведення акредитації визначених ДЛВСЕ;

    · забезпечити всіх державних інспекторів, державних ветеринарних інспекторів відповідними посвідченнями;

    · забезпечити здійснення огляду та ветеринарно – санітарної експертизи м’яса, інших продуктів забою усіх видів сільськогосподарських і промислових тварин, тушок домашньої птиці та пернатої дичини, молока молочної продукції в асортименті, риби живої та рибної продукції, меду та продукції бджільництва, яйцями, грибів, ягід, овочів, фруктів, солінь, борошна, зернових, круп’яних та іншої дозволеної до реалізації продукції тваринного та рослинного походження;

    · забезпечити здійснення ветеринарно – санітарного контролю та нагляду за дотриманням ветеринарно – санітарних вимог при торгівлі на ринку тваринами, м’ясом, м’ясопродуктами, молоком, молокопродуктами, яйцями, рибою, рибопродуктами, медом та продукцією бджільництва, іншою продукцією тваринного і рослинного походження.

    IMG_6925

    IMG_6928

    Call Now Button
    Будь в курсі подій