Перейти до основної сторінки
27 липня 2021 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під головуванням начальника Головного управління відбулась нарада із завідувачами державних лабораторій ветеринарно – санітарної експертизи на агропродовольчих ринках області щодо здійснення постійного державного контролю (нагляду) за реалізацією харчових продуктів в т.ч. проведення ветсанекспертизи.
На нараді були обговорені основні питання, а саме:
· реалізація м’яса подвірного забою, проведення ветеринарно – санітарної експертизи в повному обсязі;
· реалізація риби живої, меду та продукції бджільництва;
· реалізація рослинної продукції, проведення лабораторних досліджень на нітрати, забезпечення всіх ДЛВСЕ каліброваними нітратомірами;
· реалізація живих тварин, проведення клінічного огляду тварин тощо;
· здійснення державного контролю за санітарним станом павільйонів на ринках;
· робота м’ясних магазинів, що розташовані на території ринку та поза його межами;
· наявність плану заходів щодо профілактик та недопущення хвороб спільних для людей та тварин;
По завершенню наради начальником Головного управління Анжелою Косован було дано ряд завдань:
· забезпечити всі ДЛВСЕ необхідними приладами для проведення обов’язкових лабораторних досліджень харчових продуктів (нітратомір, лактан, екомілк тощо);
· завершити оформлення документації для проведення акредитації визначених ДЛВСЕ;
· забезпечити всіх державних інспекторів, державних ветеринарних інспекторів відповідними посвідченнями;
· забезпечити здійснення огляду та ветеринарно – санітарної експертизи м’яса, інших продуктів забою усіх видів сільськогосподарських і промислових тварин, тушок домашньої птиці та пернатої дичини, молока молочної продукції в асортименті, риби живої та рибної продукції, меду та продукції бджільництва, яйцями, грибів, ягід, овочів, фруктів, солінь, борошна, зернових, круп’яних та іншої дозволеної до реалізації продукції тваринного та рослинного походження;
· забезпечити здійснення ветеринарно – санітарного контролю та нагляду за дотриманням ветеринарно – санітарних вимог при торгівлі на ринку тваринами, м’ясом, м’ясопродуктами, молоком, молокопродуктами, яйцями, рибою, рибопродуктами, медом та продукцією бджільництва, іншою продукцією тваринного і рослинного походження.
Попередня
Наступна