• In English
  • Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, Анжела Косован, відвідала з перевіркою Вижницький район. Разом з начальником району, Іваном Стратійчуком, були проінспектовані районні лікарні, літній табір «Юність» та рибне господарство.
    , опубліковано 09 Серпня 2021 року о 18:18

    «Для нас, як для органів, що контролюють, надзвичайно важливі питання безпеки та здоров’я дітей, які перебуватимуть в таборах. Мова про санітарно-гігієнічні умови, якісне харчування, та безпосередньо дозвілля, що мають відповідати правилам. Тому звертаємо увагу на кожну дрібницю, і, якщо буде виявлено недолік, – вимагатимемо негайного його усунення та проведемо повторну перевірку!» -зазначила Анжела Косован.

    Табір розрахований на 192 дитини, які мешкають у двоповерхових цегляних будівлях з усіма комунальними зручностями на поверсі.

    Кожна кімната, де перебувають діти, облаштована ліжками та шафками.

    На території табору також є ігрова зона для найменших (різного роду гойдалки та гірки), та для дітей старшого віку (баскетбольне і волейбольне поля, тенісні столи, гойдалки, каруселі), що дозволяє максимально відпочивати на свіжому повітрі.

    Готують їжу та годують діток у столовій, яка знаходиться на території табору. На вході до їдальні є дезінфектори, в харчоблоці – кімната для приготування, холодильна кімната, м’ясний цех, комплекти постійного та змінного посуду.

    Медична частина забезпечена необхідними ліками та обладнанням.

    Також відвідали фермерське господарство, де вирощують форель та осетра. Сміливо можна назвати ферму гордістю нашого краю. Форель тут живе в природних умовах – тутешні гірські струмки та річки чисті, а ця риба любить тільки таку воду. У верхів’ях Прута це взагалі єдиний мешканець. А ще це риба рідкісна. В Україні її вирощується лише близько 200 тонн на рік. Ця рідкісна риба – вибаглива, живе лише у найчистішій воді, а щоб отримати її ікру, форель треба “подоїти”.

    Було обговорено важливі питання з головою Вижницької районної державної адміністрації, Михайлом Чорнеєм, щодо підготовки шкіл до навчального року та розв’язання проблеми сміттєзвалищ.

     

    str-1str-2str-3str-4str-5str-6str-7str-8str-9str-10str-11str-12str-13str-14str-15

    Call Now Button
    Будь в курсі подій