• In English
  • Спільна колегія Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
    , опубліковано 27 Жовтня 2021 року о 19:19

    Сьогодні, 27 жовтня, відбулась спільна колегія Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. Звітувала про результати моніторингу впровадження шкільного харчування в області, начальник Анжела Косован.

    Відповідно до затвердженого Плану заходів державного нагляду на 2021 рік впродовж 9 місяців 2021 року проведено 89 планових перевірок закладів освіти у сфері дотримання вимог санітарного законодавства, порушення виявлено у 38 закладах загальної середньої освіти та в 13 навчально-виховних комплексах.
    За результатами виявлених порушень було надано 95 приписів щодо їх усунення.

    Найбільш поширені порушення:
    • Неякісне миття та проведення дезінфекції, обладнання, приміщень
    • Відсутність гарячої води
    • Не ведеться боротьба зі шкідниками
    • Не ведеться контроль за температурними режимами в холодильниках при зберіганні харчових продуктів та інше.

    Які заходи необхідно вжити щодо запровадження нових Норм та Порядку організації харчування в закладах загальної середньої освіти:
    • Покращити санітарно-технічний стан та матеріально – технічну базу харчоблоків закладів загальної середньої освіти
    • В разі відсутності повного набору приміщень харчоблоку забезпечити відповідне зонування
    • Забезпечити організацію кейтерингу в закладах освіти в закладах загальної освіти, в яких харчоблоки не відповідають вимогам або взагалі відсутні та інше.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій