Перейти до основної сторінки
Сьогодні, 27 жовтня, відбулась спільна колегія Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. Звітувала про результати моніторингу впровадження шкільного харчування в області, начальник Анжела Косован.
Відповідно до затвердженого Плану заходів державного нагляду на 2021 рік впродовж 9 місяців 2021 року проведено 89 планових перевірок закладів освіти у сфері дотримання вимог санітарного законодавства, порушення виявлено у 38 закладах загальної середньої освіти та в 13 навчально-виховних комплексах. За результатами виявлених порушень було надано 95 приписів щодо їх усунення.
Найбільш поширені порушення: • Неякісне миття та проведення дезінфекції, обладнання, приміщень • Відсутність гарячої води • Не ведеться боротьба зі шкідниками • Не ведеться контроль за температурними режимами в холодильниках при зберіганні харчових продуктів та інше.
Які заходи необхідно вжити щодо запровадження нових Норм та Порядку організації харчування в закладах загальної середньої освіти: • Покращити санітарно-технічний стан та матеріально – технічну базу харчоблоків закладів загальної середньої освіти • В разі відсутності повного набору приміщень харчоблоку забезпечити відповідне зонування • Забезпечити організацію кейтерингу в закладах освіти в закладах загальної освіти, в яких харчоблоки не відповідають вимогам або взагалі відсутні та інше.
Попередня
Наступна