• In English
  • Моніторингові перевірки впродовж листопада. Які порушення виявлено
    , опубліковано 19 Листопада 2021 року о 16:16

    Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. Він передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

    Окремий рівень має правила та норми, які визначені у Постанові Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

    На сьогодні в  Чернівецькій області діє “жовтий” рівень.
    Кожен із рівнів епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень, які встановлюються в регіоні. На позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС  Чернівецької ОДА 23 жовтня 2021 року (протокол від 23.10.2021 №18)  прийнято відповідне рішення, яке продовжує діяти до теперішнього часу.

    У межах “жовтого” рівня  на території області заборонено, зокрема:
    • перебування працівників  та приймання  відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, крім діяльності з надання послуг громадського харчування  зі  здійсненням  адресної доставки замовлень та замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах
    • перебування працівників  та приймання  відвідувачів   в інших закладах розважальної  діяльності,
    • перебування працівників   та приймання  відвідувачів закладів культури, проведення культурних масових заходів
    • перебування працівників  та приймання  у спортивних залах, фітнес-клубах, басейнах  відвідувачів.

    Водночас вимоги до “жовтого” рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки  в області не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (працівники, відвідувачі, користувачі) за наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19, негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на визначення антигену  коронавірусу, які проведені не більш як за 72 години до здійснення заходу.

    Окрім того, дотримання  маскового режиму є  обов’язкове.

    Впродовж листопада поточного року працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області охоплено моніторинговими обстеженнями 2018 суб’єктів господарювання.
    З поліцією 1871перевірка, до адміністративної відповідальності притягнуто 147 фізичних та юридичних осіб. Надано 522 приписи/рекомендації.

    Основні порушення які встановлюються при проведенні моніторингових перевірок на об’єктах різного спрямування:

    – не проводиться вимірювання температури тіла безконтактним/ контактним термометром
    – працівники  закладів  не забезпечуються  засобами індивідуального захисту  із розрахунку 1 захисна маска на 2-3 години роботи та немає в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні
    – після зняття ЗІЗ та перед одяганням чистих ЗІЗ, працівники не завжди миють руки з милом або обробляють антисептичним засобом
    – на вході до закладу  не організовано місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів або ж використовують антисептик із заниженою концентрацією спиртів чи вмістом невідомого походження
    – не проводиться централізований збір  та утилізація використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами тощо.

    monit-2monit-3monit-4monit-5monit-6monit-7monit-8monit-9monit-10monit-11monit-12monit-14monit-15

    Call Now Button
    Будь в курсі подій