Перейти до основної сторінки
Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. Він передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.
Окремий рівень має правила та норми, які визначені у Постанові Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
На сьогодні в Чернівецькій області діє “жовтий” рівень. Кожен із рівнів епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень, які встановлюються в регіоні. На позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС Чернівецької ОДА 23 жовтня 2021 року (протокол від 23.10.2021 №18) прийнято відповідне рішення, яке продовжує діяти до теперішнього часу.
У межах “жовтого” рівня на території області заборонено, зокрема: • перебування працівників та приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, крім діяльності з надання послуг громадського харчування зі здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах • перебування працівників та приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності, • перебування працівників та приймання відвідувачів закладів культури, проведення культурних масових заходів • перебування працівників та приймання у спортивних залах, фітнес-клубах, басейнах відвідувачів.
Водночас вимоги до “жовтого” рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки в області не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (працівники, відвідувачі, користувачі) за наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19, негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, які проведені не більш як за 72 години до здійснення заходу.
Окрім того, дотримання маскового режиму є обов’язкове.
Впродовж листопада поточного року працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області охоплено моніторинговими обстеженнями 2018 суб’єктів господарювання. З поліцією 1871перевірка, до адміністративної відповідальності притягнуто 147 фізичних та юридичних осіб. Надано 522 приписи/рекомендації.
Основні порушення які встановлюються при проведенні моніторингових перевірок на об’єктах різного спрямування:
– не проводиться вимірювання температури тіла безконтактним/ контактним термометром – працівники закладів не забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 2-3 години роботи та немає в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні – після зняття ЗІЗ та перед одяганням чистих ЗІЗ, працівники не завжди миють руки з милом або обробляють антисептичним засобом – на вході до закладу не організовано місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів або ж використовують антисептик із заниженою концентрацією спиртів чи вмістом невідомого походження – не проводиться централізований збір та утилізація використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами тощо.
Попередня
Наступна