• In English
  • Деталі раптових перевірок в школах та садочках. Чим харчуються наші діти, в якому стані харчоблоки
    , опубліковано 22 Листопада 2021 року о 21:21

    Питання організації безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області – одне з пріоритетних завдань у роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.  Дотримання правил особистої гігієни – цілком зрозумілий процес, якому має слідувати кожен. Особливу увагу повинні приділяти ті, хто працює із харчовими продуктами, зокрема працівники харчоблоку школи чи дошкільного навчального закладу.

    Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини разом з головним державним інспектором (першим заступником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області) Анжела Косован на виконання ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності від 05.04.2007р. № 877-V, Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», на підставі доручення Прем’єр — міністра України провели перевірки постачальників харчових продуктів та послуг з організації харчування для закладів загальної середньої освіти.

    В результаті раптових перевірок в деяких школах міста Чернівці виявлено ряд порушень:

    -незадовільний санітарний стан
    -перетинання чистої та брудної зон
    -недостатньо освітлення у приміщенні для миття посуду
    -відсутність та пошкодження плитки на підлозі та стінах
    -використання кухонного інвентарю з дерев’яними ручками (сприяє накопичуванню бруду та унеможливлює їхню якісну дезінфекцію). Наявність кухонного устаткування з іржею
    -поверхня столів у вм’ятинах і з пошкодженнями
    -відсутність окремого приміщення для чищення, миття, дезінфекції робочого інвентарю та обладнання
    -на стінах грибок та пліснява над столами, що є небезпечним для здоров‘я та життя людини
    -харчові продукти зберігаються в підсобному приміщенні на підлозі разом з інвентарем для прибирання та сміттям
    -яйця, рибу та посуд – миють в одній місткості, що може стати джерелом інфікування дітей кишковою паличкою
    не розроблена система НАССР

    «На усунення виявлених порушень буде винесено приписи з визначеними термінами їх усунення, а також буде розглядатись питання накладання штрафу за порушення вимог законодавства  про харчові продукти», – зазначив начальник Головного управління Аліна Гаєвська.

    Робота в цьому напрямку триває….

    rapt-1rapt-2rapt-3rapt-4rapt-5rapt-6rapt-7rapt-8rapt-9rapt-10

    Call Now Button