• In English
  • Чорна п‘ятниця: поради для вдалих покупок
    , опубліковано 25 Листопада 2021 року о 23:23

    Про наближення Чорної п’ятниці 26 листопада відомо ледь не кожному. Рекламні оголошення про фантастично нечувані та неймовірні знижки у торговельних центрах та інтернет-магазинах починають з’являтись напередодні.

    Проаналізувавши минулі роки, ми можемо дійти висновку, що не всі покупки були вдалими.

    Споживачі скаржилися, що їхні очікування не виправдалися, ціни навіть після зниження продовжувались «кусатися», придбаний товар був застарілих моделей та неякісний і сама Чорна п’ятниця залишила гіркий присмак розчарування.

    Щоб вас не ошукали, даємо декілька корисних порад:

    – потрібно запланувати покупку і починати попередньо стежити за цінами. При цьому, слід пам’ятати, що несумлінні продавці навмисно завищують ціни напередодні Чорної п’ятниці, щоб потім продати товар зі знижкою.

    – здійснюючи покупку в магазинах, звертайте увагу не тільки на ціну, а й на якість виробу. Адже користуючись ажіотажем, продавці намагатимуться збути бракований товар або ж такий, у якого от-от минає термін придатності.

    Окрім того, споживачу необхідно звернути увагу на наявність інформації про цей товар.

    Інформація повинна бути зазначена державною мовою, а товари, які мають гарантійні терміни експлуатації, повинні супроводжуватися гарантійними талонами.

    Варто зазначити, що на товари, придбані зі знижкою, поширюються вимоги передбачені ст. 8 Закону щодо здійснення гарантійного ремонту товару, обміну або розірвання договору купівлі-продажу та повернення сплачених коштів за товар.

    Якщо придбаний товар зі знижкою не підходить за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин, то відповідно до ст. 9 Закону споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, а в разі відсутності товару – повернути сплачені кошти.

    Наостанок нагадаємо споживачам, що при покупці товарів необхідно отримати від продавця товарний чек. Лише при наявності розрахункового документа в разі придбання неякісного товару або товару, який не підходить, споживач може повернути його в магазин.

    Ми є в телеграм каналі, приєднуйтесь, щоб не пропустити цікаві новини👇🏻

    ➡️ https://t.me/gudpss

    Call Now Button
    Будь в курсі подій