Перейти до основної сторінки
«Процес реформи є досить тривалим і непростим. Є масса проблем, які ми бачимо щоденно. Вони пов’язані з новим меню, обладнанням, станом харчоблоків, фінансуванням , а головне -з людським фактором. І прикро, коли через безвідповідальність деяких організаторів харчування, безпечність та якість харчування бажає кращого», зазначив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, Аліна Гаєвська.
«Діти в школі не їдять» саме такі слова ми частіше чуємо від батьків. Основна біда шкільних їдалень: холодні та не естетичні страви, дивні консистенції, відсутність асортименту тощо.
І все б нічого, якби конкуренцію шкільним їдальням не складали супермаркети та мафи, продукція яких однозначно припадає дітям до душі – чипси, сухарики, різноманітні батончики, солодка газована вода – що за допомогою емульгаторів та різноманітних смакових добавок явно лідирують в битві за смакові рецептори школярів.
Тому ми разом з колегами: центральними органами виконавчої влади, учасниками освітнього процесу, постачальниками харчових продуктів та послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби, вирішили змінити стереотипи про шкільну їдальню та повернути довіру наших діток до їжі. Адже готувати смачно це просто.
Для консолідації зусиль в організації реформи харчування ми:
– долучаємо батьківську громадськість; – зосереджуємо кошти державного, місцевих бюджетів на зміцнення та модернізацію харчоблоків та їдалень; – завершуємо провадження системи контролю за якістю харчування – НАССР; – запровадили опитувальник для батьків, дітей, вчителів; – розробили рекомендації для організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами;
Їжа має давати джерело енергії, впливати на фізичний, психічний розвиток дитини, а ми повинні не економити на усіх процесах.
Попередня
Наступна