Перейти до основної сторінки
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує щодо змін стосовно державного регулювання цін на продукти харчування та звертає увагу, що 12 січня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1 «Про внесення зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.
Так, вищезазначеною постановою на період дії карантину встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на: ▪️хліб житньо-пшеничний; ▪️батон; ▪️крупу гречану; ▪️цукор-пісок; ▪️борошно пшеничне вищого ґатунку; ▪️макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку); ▪️молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці); ▪️олію соняшникову; ▪️яйця курячі категорії С1; ▪️птицю (тушку курячу); ▪️масло вершкове з жирністю 72,5%.
Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.
Для упередження порушення цінового законодавства Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області наголошує, що за недотримання державної дисципліни при формуванні і застосуванні цін на вище зазначені товари суб’єкти господарювання будуть притягнуті до адміністративно-господарської відповідальності згідно зі статтею 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» та до адміністративної відповідальності відповідно до статті 165-2 КУпАП.
🌐Ми є в телеграм каналі ➡️https://t.me/gudpss
Попередня
Наступна