• In English
  • ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ
    , опубліковано 18 Січня 2022 року о 13:13

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує щодо змін стосовно державного регулювання цін на продукти харчування та звертає увагу, що 12 січня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1 «Про внесення зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.

    Так, вищезазначеною постановою на період дії карантину встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на:
    ▪️хліб житньо-пшеничний;
    ▪️батон;
    ▪️крупу гречану;
    ▪️цукор-пісок;
    ▪️борошно пшеничне вищого ґатунку;
    ▪️макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
    ▪️молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
    ▪️олію соняшникову;
    ▪️яйця курячі категорії С1;
    ▪️птицю (тушку курячу);
    ▪️масло вершкове з жирністю 72,5%.

    Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

    Для упередження порушення цінового законодавства Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області наголошує, що за недотримання державної дисципліни при формуванні і застосуванні цін на вище зазначені товари суб’єкти господарювання будуть притягнуті до адміністративно-господарської відповідальності згідно зі статтею 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» та до адміністративної відповідальності відповідно до статті 165-2 КУпАП.

     

    🌐Ми є в телеграм каналі ➡️https://t.me/gudpss

    Call Now Button