• In English
  • Проведено семінар – навчання На тему: “Порядок відбору зразків продукції для проведення лабораторних досліджень (випробувань)”
    , опубліковано 16 Вересня 2022 року о 14:14

    Відбір зразків харчових продуктів – це один із заходів державного контролю, який вимагає підготовки та компетентності державних інспекторів, що його проводять, адже від цього залежитиметь достовірність отриманих показників. Важливу роль у відборі зразків харчових продуктів відіграє обізнаність державних інспекторів та забезпеченість їх необхідним  пакувальним матеріалом та тарою. Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області щороку здійснюється закупівля пакувального матеріалу та необхідного обладнання (термоконтейнери, акумулятори холоду, зондові термометри, ножі, банки скляні з металевими кришками, пластикові бокси, пакети стерильні різних розмірів, сейф – пакети тощо ).

    Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області                       15 вересня 2022 року провело семінар – навчання із начальниками управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, начальниками відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, головними спеціалістами відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області щодо питань відбору зразків продукції для проведення лабораторних досліджень (випробувань). Були детально обговорені наступні питання:

    • відбір зразків харчових продуктів, кормів, води та об’єктів довкілля для дослідження за мікробіологічними показникам;
    • існуюче національне законодавство, інструкції та методи, що регулюють порядок відбору зразків харчових продуктів, кормів та об’єктів, які підлягають ветеринарному нагляду в Україні;
    • стандартно операційна процедура щодо відбору зразків сирого молока для визначення кількості соматичних клітин та загальної бактеріального забруднення;
    • відбір зразків для діагностики інфекційних хвороб тварин у ветеринарній медицині.

    Дане навчання проведено за сприянням Чернівецького  регіонального  навчально – консультативного центру кадрів АПК, по завершенню всі учасники отримали сертифікати.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій