• In English
  • Рекомендації споживачам: як правильно зберігати воду в умовах вимушених порушень водопостачання
    , опубліковано 07 Листопада 2022 року о 21:21

    Внаслідок терористичних російських ракетних обстрілів критична інфраструктура України зазнає суттєвого ушкодження, і отже існує ризик частого та раптового відключення водопостачання в оселях.

    У випадку довготривалої повітряної загрози рекомендовано запастися в місцях укриття питною бутильованою водою хоча б на 1-2 дні, яку можливо довго зберігати та доцільно використовувати як і для пиття, так і приготування їжі. Заготовлюйте приблизно 2,5-3 л питної води на одну особу на добу, а технічну − в середньому потрібно 2-4 л.

    Для зберігання води вибирайте ємності з харчового пластику чи іншого матеріалу (емальований посуд) та зберігайте подалі від світла. У разі виникнення сумніву якості питної води прокип’ятіть її чи використовуйте для побутових цілей.

    Стежте за повідомленнями місцевих органів влади про організований підвіз питної води та води для технічних потреб.

    Якщо у вашій місцевості є бювети, колодязі, свердловини або інші джерела води, дізнайтеся про їхнє точне місцезнаходження та обміркуйте найбезпечніший маршрут до них, щоб у разі вичерпання запасів можна було набрати води. Наголошуємо на необхідності використовувати виключно перевірені джерела питної води

    Call Now Button
    Будь в курсі подій