• In English
  • Захисти своє право на бездимне середовище!
    , опубліковано 09 Травня 2023 року о 10:10

    ✅ Держпродспоживслужба нагадує, що відповідно до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в усіх громадських місцях на території нашої держави, а також на робочих місцях заборонено куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, кальянів та пристроїв для нагрівання тютюну.

    ⁉️ Чи обмежує ця заборона права українців? Відповідь очевидна — ні. Адже у ст. 3 Конституції України зазначено, що здоров’я людини — одна з найвищих соціальних цінностей. До того ж ратифікована Україною Рамкова конвенція ВООЗ із боротьби проти тютюну визначає, що Сторони конвенції захищають політику громадського здоров’я від впливу комерційних та інших корпоративних інтересів тютюнової промисловості.

    ☝️ Відтепер більш безпечно перебувати в громадських приміщеннях, не наражаючись на ризики, спричинені пасивним курінням.

    ❗️ Варто нагадати, що контроль за дотриманням бездимного законодавства фізичними особами покладений на органи Нацполіції. Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд (контроль) за суб’єктами господарювання щодо дотримання заборони куріння.

    ✅ Для захисту громадянами свого права на бездимне повітря також МОЗ створено сервіс Центру громадського здоров’я nosmoking.phc.org.ua, через який можна надавати інформацію стосовно порушень в згаданій сфері

    Call Now Button
    Будь в курсі подій