• In English
  • Проведена нарада з організаторами харчування школярів в місті Чернівці.
    , опубліковано 27 Жовтня 2016 року о 13:13

    На виконання завдань,  доручень Голови Чернівецької ОДА  в Головному управлінні Держпродспоживслужби  під керівництвом начальника   відбулась  нарада з питань організації харчування дітей в навчально-виховних  закладах  міста Чернівці. В нараді прийняли  участь спеціалісти управління освіти  Чернівецької  міської  ради,   організатори харчування та інспектори  управління Держпродспоживслужби в м.Чернівці.

    За інформацією начальника Управління  державного  нагляду за  дотриманням санітарного законодавства ГУ організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладах за результатами конкурсного відбору у 2016 році здійснюють ПП  «Мега Крокус», ПП «Ніна», ПП «Кліпсидра» та  ПП Якімова Л.І.. Основними  постачальниками харчової  продукції з навчально-виховні  заклади  м.Чернівці є  ТОВ  «Олбі-рос», «Олбі-рос-корона»,  «Білдроз», «Наладка-Комерц» , «Фрешгруп», «Класік і К», «Карпатська  молочарня», Чернівецьке  міське  споживче  товариство, ФОПи Плешка Г.О., Рипта С.Г., Ройхман Д.Г., Сменюк В.Б., Гончарук Д.М.,  Глушко Д.І., ПП Цуркан В.Г., Мокрієнко О.М., Боднарюк Т.В., Рябий Ю.В., Гнатів А.Д., Мокрієнко В.А, Сєріков В.Б., Музика Н.Я., Гончарова О.М., Мороз В.П.,  Гринник Б.М.. Також  суб’єктами господарювання   харчові  продукти закупляються в закладах  торгівлі  ( ПП «Колос», «Караван», «Метро», «Пакко» та інші).       На  нараді  інформовано про  основні  вимоги діючого  законодавства. Детально обговорено  вимоги  щодо  якості  і  безпечності харчової  продукції  та  відповідальність кожного  учасника  процесу  в  організації  харчування.       Безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини залежить від умов їх зберігання, у тому числі від температури, вологості. Ця вимога стосується не лише  потужностей, на яких здійснюється  виробництво, а  також  при  транспортуванні, зберіганні на  складах, холодильниках та безпосередньо  на  харчоблоках  НВЗ.

    У кожному випадку обов’язково повинні   дотримуватись умови транспортування, приймання, зберігання і видачі до виробництва сировини, напівфабрикатів та інших компонентів їжі (стан транспортної і споживчої тари, упаковок, складських приміщень, холодильних камер), а також дотримання принципу допустимого товарного сусідства на усіх етапах їх надходження і зберігання.

    img_0814

    Об’єкти потужностей повинні забезпечуватись холодною і гарячою протічною  водою,   бути каналізованими, мати  відповідний  набір виробни-чих та  складських  приміщень,  їх відповідне розташування,  за без-печуватись холодильним  та  технологічним обладнанням  ( необхідний набір і кількість), дотримуватись поточності технологічних процесів і принципу маркування технологічного обладнання, інвентаря тощо.

    Спеціалістами  управління освіти проінформовано, що питання   організації   харчування  знаходиться на постійному контролі та заслу-ховуються  на  нарадах директорів, засіданнях колегій, де приймаються відповідні рішення.

    На  завершення  наради  начальник  Головного  управління Держпродспоживслужби  наголосив  відповідальним  за організацію  харчування  на   обов’язкове  дотримання  вимог санітарних  норм  і правил  та   інших  нормативних  документів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій