• In English
  • До відома осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами
    , опубліковано 01 Листопада 2016 року о 08:08

    На базі Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області постійно (по мірі формування груп) проводяться навчання осіб,  діяльність яких пов’язана з транспортуванням,  зберіганням,  застосуванням та торгівлею  пестицидами і агрохімікатами.

    Згідно ст. 18 Закону України «Про захист рослин» підприємства,   установи, організації та громадяни у сфері захисту рослин мають право та обов’язок   допускати  до   робіт,   пов’язаних   із    транспортуванням, зберіганням,  застосуванням засобів захисту рослин,  їх торгівлею, лише осіб,  які пройшли згідно з цим Законом спеціальну підготовку та  мають  на  те  відповідне  посвідчення і допуск,  що видаються центральним   органом   виконавчої  влади,  що  реалізує  державну політику у сфері захисту рослин, щороку.  Порядок одержання такого допуску визначено постановою №746  КМУ від 18 вересня 1995 року. Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з  питань  безпечного  виконання  роботи  з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної  комісії  про  відсутність  протипоказань  за станом здоров’я. До виконання роботи  з  пестицидами  і  агрохімікатами  не допускаються  особи віком до 18 років,  вагітні жінки,  жінки,  що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров’я, а  також  особи,  зазначені  у  переліку  важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами  праці,  на  яких  забороняється застосування праці жінок, визначеному МОЗ.

    Вищезазначені особи за не проходження спеціальної    підготовки    та     неотриманні відповідного  допуску  та  посвідчення  на право проведення робіт, пов’язаних  з  транспортуванням,  зберіганням,  застосуванням   та торгівлею засобами захисту рослин згідно ст. 21. Закону України «Про захист рослин» несуть адміністративну відповідальність.

    Виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами особами,  які не мають допуску, забороняється!!!

    За більш детальною інформацією звертайтесь за адресою: м.Чернівці, вул. Алма-Атинська, 7, тел. 51-80-72

     

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій