• In English
  • В м.Чернівцях проведено семінар по організації харчування для працівників харчоблоків загально-освітніх навчальних закладів
    , опубліковано 28 Листопада 2016 року о 11:11

    В зв`язку з погіршенням епідемічної ситуації, пов`язаною з ростом інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції та реєстрацією спа-лахів Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  проводиться відповідна  робота. Зокрема, в третій декаді жовтня та листопада поточного року за ініціативи Головного управління проведені наради з питань дотримання  вимог санітарного законодавства при організації харчу-вання дітей в  загально-освітніх  навчальних закладах м. Чернівці за участю представників управління  освіти  Чернівецької міської  ради, організаторів харчування  та постачальників харчової  продукції.  На останній з яких  було прийнято  рішення  про проведення семінарських навчань для  працівників  харчоблоків.

    На семінарі було опрацьовано  нормативно-правові  документи, якими необхідно  керуватись, зокрема  “Порядок організації харчування дітей у навчальних та  оздоровчих закладах”, що затверджений спільним наказом Міністерства охорони здоров’я та  Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/329.  Детально розглянуто  питання проведення процесу  організації  харчування, який складається з: відпрацювання режиму і графіка харчування дітей; визначення постачальників продуктів харчування і продо-вольчої сировини; приймання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості; складання меню-розкладу; виготовлення страв; прове-дення реалізації готових страв і буфетної продукції; надання дітям готових страв і буфетної продукції;  контроль за  якістю та  безпечністю  харчової  продукції  та  готових  страв.Крім  того, фахівцем ДУ«Чернівецький  обласний  лабораторний  центр міністерства  охорони  здоров’я  України» доведена інформація  щодо  спала-хів  гострих  кишкових  захворювань,  які  реєструвались  в  поточному  році,  в  тому  числі  організованих  дитячих  колективах  області. Також інформовано про найбільш поширені порушення  вимог  чинно-го  законодавства, які  виявляються  на  об’єктах  нагляду.Загалом у  навчанні прийняли участь  84 працівники харчоблоків від ПП «Мега Крокус», ПП  «Ніна», ПП «Кліпсидра»  та  ПП Якімова Л.І.

    Начальник  управління  державного  нагляду      за  дотриманням  санітарного законодавства                             Н.Клімчук

     

    20161102_14102220161101_142758

    Call Now Button
    Будь в курсі подій