Перейти до основної сторінки
15 травня 2018 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під керівництвом начальника Олександра Александрюка відбулася нарада з уповноваженими лікарями ветеринарної медицини, які здійснюють ветеринарно – санітарне обслуговування м’ясопереробних підприємств області.
Розглядались основні три питання:
По першому питанню начальник наголосив про те, що на забій повинні поступати тільки ідентифіковані тварини із відповідними супровідними документами, з обов’язковим веденням всіх необхідних журналів на м’ясопереробному підприємстві та здійснювати постійний контроль за правильністю виписаних документів, із обов’язковою інформацією про щеплення тварин та проведенням діагностичних досліджень.
Щодо утилізації відходів тваринного походження було наголошено про виконання вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», проведено аналіз та обговорення про здійснення утилізації всіх підприємств області (наявність угод, накладних, тощо).
Щодо здійснення маркування готових м’ясо-ковбасних виробів було наголошено на виконанні ст.. 39 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Також було наголошено про надання статусу уповноваженої особи, права та обов’язки офіційних ветеринарних лікарів, права та обов’язки уповноваженого ветеринара, права та обов’язки працівника бойні, уповноваженого на виконання обов’язків помічника державного ветеринарного інспектора, які регульовані наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 141 від 16.03.2018 року зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 березня 2018 року за №368/31820.
Попередня
Наступна