• In English
  • На Буковині відбувся семінар щодо ветеринарно-санітарних вимог на птахівничих господарствах
    , опубліковано 25 Червня 2018 року о 12:12

    23 червня 2018 року Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провело навчальний семінар на тему «Дотримання ветеринарно-санітарних вимог на птахівничих господарствах».

    Участь у заході взяли начальники районних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, начальники районних державних лікарень ветеринарної медицини, офіційні лікарі ветеринарної медицини, відомчі лікарі ветеринарної медицини птахогосподарств області.

    Під час практичної частини семінару учасники розглянули порядок проведення інспекторської перевірки та епізоотичне обстеження птахогосподарства державними ветеринарними інспекторами.

    Теоретична частина пройшла на базі Сторожинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини, де учасники обговорили порядок проведення відбору проб крові та патологічного матеріалу від птиці для транспортування його в Чернівецьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Також присутні проаналізували виконання Державного плану моніторингу інфекційних хвороб птиці на території Чернівецької області, виконання програми державного ветеринарно – санітарного контролю сальмонельозу птиці у птахогосподарствах області та порядок утилізації трупів та боєнських відходів.

    Особлива увага зверталася на підвищення рівня знань державними ветеринарними інспекторами щодо проведення інспекторських перевірок та епізоотичного обстеження птахогосподарств, виконання завдань офіційними і  уповноваженими ветеринарними лікарями щодо порядку проведення відбору проб крові та патологоанатомічного матеріалу, утилізації трупів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій