Перейти до основної сторінки
У зв’язку з масовим отруєнням шаурмою в місті Києві та для попередження можливості захворювання на гострі кишкові інфекції Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводить моніторингові обстеження торгових точок по продажу шаурми в м.Чернівці та області спільно з керівництвом ринків, внутрішніми контролюючими інспекціями, які відповідають за безпечність продуктів харчування на ринках.
Станом на 07.08.2018 року в Чернівецькій області проведено моніторинг суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією харчових продуктів швидкого харчування, а саме в 4 – х магазинах, 2 заправках, 19 торгових місць на ринках та 3 торгових місць на вокзалах. В результаті роботи 4 місця з реалізації шаурми призупинили свою діяльність, складено 4 протоколи про адміністративну відповідальність, інспекторами ведеться щоденна та посилена відповідна робота.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області застерігає Вас, шановні буковинці, що на кожному кроці можна знайти швидкий перекус: тут тобі і біляші, хот-доги, кури – гриль, шаурма. Все виглядає привабливо, гарно та апетитно, але наскільки вони безпечні? Шанси отруїтися в сумнівній точці зростають у кілька разів. Проблеми після вживання фастфуду можуть бути різноманітними. В першу чергу це гострі кишкові інфекції, такі як дизентерія, харчові інфекції, сальмонельоз і навіть черевний тиф, якщо їжу готує інфікований працівник. Захворіти можна із-за неправильної обробки продукції, недотримання температурних режимів при зберіганні сировини, сировини сумнівного походження (без супровідних документів), відсутність елементарних умов гігієни у місці приготування.
ЗАПАМЯТАЙТЕ! Ви, як споживач, маєте право запитати у продавця документ на походження сировини, з якої виготовляється харчовий продукт.
Попередня
Наступна