• In English
  • Будьмо УВАЖНІ при покупці їжі швидкого приготування
    , опубліковано 08 Серпня 2018 року о 12:12

    У зв’язку з  масовим отруєнням шаурмою в місті Києві та для попередження  можливості  захворювання на гострі кишкові інфекції Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводить моніторингові обстеження  торгових точок по продажу шаурми в м.Чернівці та області спільно з керівництвом  ринків, внутрішніми контролюючими інспекціями, які  відповідають за безпечність продуктів харчування на ринках.

    Станом на 07.08.2018 року  в Чернівецькій області проведено моніторинг  суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією харчових продуктів швидкого харчування, а саме  в 4 – х магазинах,  2 заправках, 19 торгових місць на ринках та 3 торгових місць на вокзалах. В результаті роботи 4 місця з реалізації шаурми  призупинили свою діяльність, складено 4 протоколи про адміністративну відповідальність, інспекторами ведеться щоденна та посилена відповідна робота.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області застерігає Вас, шановні буковинці, що на кожному кроці можна знайти швидкий перекус: тут тобі і біляші, хот-доги, кури – гриль, шаурма. Все виглядає привабливо, гарно та апетитно, але наскільки вони безпечні? Шанси отруїтися в сумнівній точці зростають у кілька разів. Проблеми після вживання фастфуду можуть бути різноманітними. В першу чергу це гострі кишкові інфекції, такі як дизентерія, харчові інфекції, сальмонельоз і навіть черевний тиф, якщо їжу готує інфікований працівник. Захворіти можна із-за неправильної обробки продукції, недотримання температурних режимів при зберіганні сировини, сировини сумнівного походження (без супровідних документів), відсутність елементарних умов гігієни у місці приготування.

     ЗАПАМЯТАЙТЕ! Ви, як споживач, маєте право запитати у продавця документ на походження сировини, з якої виготовляється харчовий продукт.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій