Перейти до основної сторінки
Спеціалістами Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводиться моніторинг якості питної води з пунктів розливу питної води на території міста.
В жовтні поточного року було проведено вибіркове обстеження пунктів розливу з дослідженням якості питної води двох приватних підприємців.
В пунктах розливу питної води наявні інформаційні листки із зазначенням інформації про вид води, її склад, найменування та контактні дані виробника, посилання на нормативний документ, згідно з яким виготовлено питну воду.
За результатами досліджень води відхилень по фізико-хімічних та бактеріологічних показниках не виявлено.
Одночасно доводимо до відому населення, що відповідно до ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» вимоги до води питної з пунктів розливу полягають у наступному: для виробництва питної води повинна використовуватись вода підземних джерел питного водопостачання або водопровідна питна вода, яка пройшла додаткову обробку. Термін зберігання питної води з пунктів розливу, бюветів, колодязів та каптажів джерел у тарі споживача не повинен перевищувати 24 години за умови її зберігання у чистій закритій тарі при температурі від 5оС до 20оС в місцях, захищених від попадання прямих сонячних променів.
Надалі спеціалістами Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області буде проводитися моніторинг якості питної води всіх пунктів розливу питної води на території міста, результати якого будуть висвітлюватись на сайті.
Попередня
Наступна