• In English
  • Моніторинг пунктів розливу води м. Чернівці
    , опубліковано 15 Листопада 2018 року о 15:15

    Спеціалістами Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводиться  моніторинг якості питної води з пунктів розливу  питної води на території міста.

    В жовтні поточного року було проведено вибіркове обстеження пунктів розливу з дослідженням якості питної води  двох приватних підприємців.

    В пунктах розливу питної води наявні інформаційні листки із зазначенням інформації про вид води, її склад, найменування та контактні дані виробника, посилання на нормативний документ, згідно з яким виготовлено питну воду.

    За результатами досліджень води відхилень по фізико-хімічних та бактеріологічних показниках не виявлено.

    Одночасно доводимо до відому населення, що відповідно до ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» вимоги до води питної з пунктів розливу полягають у наступному: для виробництва питної води повинна використовуватись вода підземних джерел питного водопостачання або водопровідна питна вода, яка пройшла додаткову обробку. Термін зберігання питної води з пунктів розливу, бюветів, колодязів та каптажів джерел у тарі споживача не повинен перевищувати 24 години за умови її зберігання у чистій закритій тарі при температурі від 5оС до 20оС в місцях, захищених від попадання прямих сонячних променів.

    Надалі спеціалістами Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області буде проводитися  моніторинг якості питної води всіх пунктів розливу  питної води на території міста, результати якого будуть висвітлюватись на сайті.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій