Перейти до основної сторінки
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області утворене на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» від 16 грудня 2015 року № 1092.
Цим же документом постановлено реорганізувати територіальні органи Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.04.2016р. № 260-р на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено здійснення повноважень та виконання функцій Державної санітарно-епідеміологічної служби України.
Враховуючи вищевикладене, для здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей та підлітків, звертаємо увагу керівників навчально-виховних закладів, підприємств, установ, організацій, які здійснюють навчальні та виховні процеси, забезпечують організацію харчування дітей, про необхідність погодження з територіальними органами Держпродспоживслужби в Чернівецькій області наступних документів:
► Режим роботи навчально-виховних закладів, тривалість та розклад уроків, питання організації навчання учнів першокласників загальноосвітніх навчальних закладів: п. 9.2., 9.4., 9.11. ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу»; п.9.2., 9.10. ДСанПіН № 2.3-185-2013 «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку та навчально-реабілітаційних центрів».
► Перспективні двотижневі меню для учнів загальноосвітніх навчальних закладів та примірні двотижневі меню для дошкільних навчальних закладів: розділ 10 ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу»; розділ ІХ п.2, п.3 «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016р. за № 234; п. 19 «Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», затвердженого наказом МОЗ України, МОН України від 01червня 2005 року № 242/329; п. 1.12. «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом МОН України, наказом МОЗ України від 17 квітня 2006 року № 298/227.
► Перелік постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини для дошкільних навчальних закладів та спеціалізованих загальноосвітніх шкіл: розділ ІХ п.2, п.3 «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» , затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016р. за № 234; п. 8.15. ДСанПіН № 2.3-185-2013 «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку та навчально-реабілітаційних центрів»; п. 13. «Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», затвердженого наказом МОЗ України, МОН України від 01червня 2005 року № 242/329; п. 4.4. «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом МОН України, наказом МОЗ України від 17 квітня 2006 року № 298/227.
Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Попередня
Наступна