Перейти до основної сторінки
З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед організованого дитячого населення Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводиться відповідна робота.
Зокрема, впродовж березня та на початку квітня поточного року за ініціативи Головного управління проведені наради з питань дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей у закладах освіти за участю представників управлінь (відділів) освіти, керівників органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, органі-заторів харчування та постачальників харчової продукції.
На семінарах було опрацьовано всі нормативно-правові акти, якими необхідно керуватись при організації харчування дітей у дошкільних та навчальних закладах. Детально розглянуто питання проведення процесу організації харчування, який складається з: відпрацювання режиму і графіка харчування дітей; визначення постачальників продуктів харчування і продо-вольчої сировини; приймання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості; складання меню-розкладу; виготовлення страв; прове-дення реалізації готових страв і буфетної продукції; надання дітям готових страв і буфетної продукції; контроль за якістю та безпечністю харчової продукції та готових страв.Також інформовано про найбільш поширені порушення вимог чинно-го законодавства, які виявляються на об’єктах нагляду.
Попередня
Наступна