• In English
  • Захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали у позаміському оздоровчому таборі «Буковинка»
    , опубліковано 10 Червня 2019 року о 20:20

    За оперативним повідомленням державної установи «Чернівецький обласний  лабораторний центр МОЗ України»  09.06.2019 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали у позаміському оздоровчому таборі «Буковинка»  с. Репужинці Заставнівського району.

    Станом на 10.06.2019 року за медичною допомогою звернулася 31 особа, з них 29 дітей та двоє дорослих. Стан хворих легкий, за висновками лікарів – педіатрів більшість дітей не потребувала госпіталізації. На ранок 10.06.2019 до інфекційного відділення Кіцманської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «Гастроентероколіт? Ротавірусний інфекція?» госпіталізовано 6 дітей, решта постраждалих дітей та двоє дорослих виїхали з табору.

    09.06.2019  з метою встановлення причин та умов виникнення захворю-вань фахівці Головного управління Держпродспоживслужби  та державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  роз-почали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування.

    Працівники ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрали зразки готових страв, взяли змиви на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори, проби води на бактеріологічне, фізико-хімічне та вірусологічне дослідження, обстежили на носійство патогенної та умовно-патогенної мікрофлори 6 працівників харчоблоку.

    Фахівці Головного управління за результатами перевірки встановили порушення вимог законодавства оператором потужності, а саме: порушення вимог щодо дотримання температурного режиму при зберіганні молока згущеного, необхідність ремонту стелі, заміни вікон і дверей та обладнання їх захисними сітками від комах.

    За результатами позапланової перевірки Головним управління будуть вжиті заходи  згідно з   чинним законодавством.

    З метою запобігання розповсюдження гострих кишкових інфекцій серед дітей в оздоровчому таборі введений індивідуальний питний режим та відкореговано меню. За дітьми в таборі встановлене постійне медичне спостереження двох лікарів-педіатрів.

    Лабораторні дослідження та протиепідемічні заходи тривають.

    Ситуація перебуває на контролі Головного управління.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій