• In English
  • Оперативна інформація щодо ситуації з спалахом гострих кишкових інфекцій після весілля в закладі громадського харчування в смт. Красноїльськ
    , опубліковано 08 Жовтня 2019 року о 13:13

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує.

    Відповідно до отриманої оперативної інформації  від Державної установи «Чернівецькій обласний лабораторний центр Міністерства охорони  здоров’я України» кількість захворілих 16 осіб, з них 4 дітей, які 29.09.2019 вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства в смт. Красноїльськ, Сторожинецького району, Чернівецької області.  Всіх захворілих госпіталізовано до КНП «Сторожинецька центральна районна лікарня» з діагнозом «Харчове отруєння».

    Головним управлінням спільно з фахівцями Державної установи «Чернівецькій обласний лабораторний центр Міністерства охорони  здоров’я України» негайно розпочато епідемічне розслідування та проведена позапланова перевірка закладу ресторанного господарства в смт. Красноїльськ, з яким пов’язано виникнення спалаху. В результаті перевірки виявлені порушення вимог законодавства, для усунення яких наданий припис.

    Крім того, в ході епідемічного розслідування додатково встановлено, що за місцем проживання нареченої в с. Чудей вживались страви, які готувались в міні-цеху для приготування харчових продуктів.  За результатами проведеної позапланової перевірки даного суб’єкта господарювання, встановлено, що оператор ринку харчових продуктів  працює із порушенням законодавчих вимог у сфері безпечності харчових продуктів, що може нести загрозу для життя та здоров’я людини.

    Відповідно до рішення Головного державного інспектора,  головного державного ветеринарного інспектора Чернівецької області від 03.10.2019 №3  тимчасово припинено виробництво та обіг харчових продуктів оператором ринку харчових продуктів (міні-цех для приготування харчових продуктів)  терміном на 10 робочих днів.

    Продовжується проведення лабораторних досліджень зразків харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля, обладнання, посуду, інвентарю, зразків матеріалу від осіб, які залучалась до приготування страв, хворих.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій