• In English
  • В Україні почав діяти карантинний поділ: до яких зон потрапили населені пункти Чернівецької області
    , опубліковано 03 Серпня 2020 року о 22:22

    За рівнем поширення коронавірусу територію країни ділитимуть на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони. Про це йдеться в постанові уряду № 641 від 22 липня, яка набула чинності 1 серпня.

    Так, до червоної зони потрапив Кіцманський район Чернівецької області, а до жовтої – Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський. Решту території віднесено зеленої зони.

    – Коли ми говоримо проте, як визначається зелена, жовта, червона, помаранчева зона, ми говоримо, що є чотири національні показники. Якщо область або регіон не перевищує протягом п’яти днів поспіль ці 4 показники за допомогою одного з них, він продовжує залишатися в зеленій зоні, –пояснив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

    Мова йде про такі критерії: завантаженість ліжок не вище ніж 50%; середня кількість тестувань не менше як 24 на 100 тисяч населення; коефіцієнт виявлення випадків інфікування не вище ніж 11%; показник динаміки інфікування коронавірусом.

    Як тільки область перевищує показники п’ять днів поспіль хоч за одним із показників або через день за одним показником, її розбивають на адміністративно-територіальні одиниці, потім оцінюють вклад кожної одиниці на рівні області в структуру захворюваності і визначають зони на території регіону.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій