• In English
  • Контроль виконання карантинних обмежень: на Буковині перевіряють ринки, магазини, кафе, навчально-виховні заклади та громадський транспорт
    , опубліковано 11 Вересня 2020 року о 15:15

    Щоб запобігти поширенню захворювання на COVID-19, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області продовжує перевіряти суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних вимог.

    За першу декаду вересня фахівці Головного управління провели роз’яснювальну роботу на 1258 об’єктах, з яких 1125 – спільно з працівниками Нацполіції, ДСНС та органами місцевої влади. Спеціалісти ГУ ДПСС здійснювали профілактичні та протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на об’єктах нагляду, згідно з дорученнями Кабінету Міністрів, Держпродспоживслужби України, рішень комісій ТЕБ та НС обласного й місцевих рівнів, рішень штабів із ліквідації надзвичайних ситуацій, постанов головного державного санітарного лікаря України, на агропродовольчих ринках, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, в перукарнях і салонах краси та в інших установах.

    Загалом, за результатами проведених моніторингів, було складено 45 (зокрема Нацполіцією – 5) протоколів про адміністративне порушення, надано 3  приписи щодо необхідності дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання та 130 рекомендацій.

    Так, відповідно до постанов головного державного санітарного лікаря №№ 14, 21, 34, здійснено 49 перевірок за дотриманням протиепідемічних обмежень на ринках області, складено 12 протоколів, надано 7 пропозицій.

    Також проведено рейди щодо дотримання протиепідемічних вимог у 275 закладах торгівлі харчовими продуктами. Були виявлені порушення на 52 об’єктах, складено 24 протоколи про адмінправопорушення, надано 28 пропозицій.

    Крім того, перевірено 372 магазини з реалізації непродовольчих товарів, виявлено порушення в 43 із них та, відповідно, надано пропозиції щодо їх усунення.

    Разом із тим, перевірено дотримання карантинних обмежень у 185 закладах громадського харчування, зафіксовано порушення у 22, складено 3 протоколи й надано 19 пропозицій.

    Також фахівці проінспектували 87 навчально-виховних закладів області, у 24 із них були недоліки, тож складено 3 протоколи, надано 3 приписи та 21 пропозицію.

    Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області обстежили й 201 одиницю громадського транспорту, виявили 1 порушення та складено 1 протокол.

    Також перевіряли інші об’єкти критичної інфраструктури. Загалом обстежено 89 об’єктів, зафіксовано 14 порушень. За їхніми результатами складено 2 протоколи та надано 12 пропозицій.

    IMG-cb0aa99061226be515a737f06911a872-VIMG-f612a616f89786e5accece0f12c630b8-VIMG-1cdc72001b83bf4374cb9e002e380a89-VIMG-27a9967e27d8a463bd1ec067065393b0-VIMG-5d6ef292caca8bd7771f4623115a942a-VIMG-c3707c85ab97878041b886a0d18fbfb2-VIMG-67c2dd7d489e81d892b0d03f8ed1ac24-VIMG-f2928a33c465c5ef28f860b269d45dbe-VIMG-b0b446b6bc623d4fbc0cd11de1fde415-VIMG-042a40b9fe23c18f3f997d4e0a637fd1-VIMG-1ebcde6781daae515e537ee270fdfc0a-VIMG-d2e30f448e8e495910c90825c9e74c33-VIMG-6bb4d7c2cc19999cc81abdac462316a9-VIMG-fd764bb1365ca4a85bfa300303709aef-VIMG-e28325eddd34591e3ae9a9b43ee4fe86-V

    Call Now Button
    Будь в курсі подій