• In English
  • Типові порушення при реалізації торговельних ваг!
    , опубліковано 30 Жовтня 2020 року о 11:11

    Ваги торговельні електронні – це сучасне обладнання для статичного визначення маси продукції в роздрібній торгівлі: в магазині, на ринку, дрібнооптових і оптово-роздрібних складах, супермаркетах. В закладах громадського харчування та роздрібної торгівлі широко використовуються електронні ваги.

    Згідно секторального плану на 2020 рік спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області на відповідність вимогам Технічного регламенту засобів вимірювальної техніки затвердженого постановою КМУ від 24 лютого 2016 року № 163 було здійснено перевірку характеристик продукції, а саме електронних ваг. В ході перевірки було встановлено, що продукція розповсюджувалась з порушеннями вимог законодавства. На обладнанні та його пакуванні було відсутнє належне маркування:

    news-1

    знак відповідності та додаткове метрологічне маркування, відсутня інформація про виробника, імпортера, продукція не супроводжувалась технічною документацією.

    За результатами перевірки суб’єкту господарювання було винесено рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність шляхом повернення постачальнику продукції з порушеннями.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області звертається до суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію засобів вимірювальної техніки дотримуватись законодавства про державний ринковий нагляд та обов’язково перед наданням продукції на ринку перевіряти наявність на засобі вимірювальної техніки знака відповідності і додаткового метрологічного маркування, копії декларації про відповідність і необхідних супровідних документів, інструкцій та інформації щодо безпечного використання.

    Крім цього, повідомляємо, що кожен суб’єкт господарювання в ланцюгу постачання несе відповідальність за розповсюдження продукції, яка є небезпечною, становить ризик або не відповідає встановленим вимогам.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій