• In English
  • НЕ ЗГОДОВУЙТЕ ЛЕБЕДІВ ХЛІБОМ ТА ХЛІБОБУЛОЧНИМИ ВИРОБАМИ!!!
    , опубліковано 24 Лютого 2021 року о 14:14

    За останні декілька десятиліть клімат в нашій країні дещо змінився. Ці зміни не обійшли і Буковину. Зими стали більш-менш теплішими, і це створило умови для того, щоб лебеді змогли залишатися тут на зимівлю, а не відлітати у теплі краї. Також на території нашої області розташовані озера, які протягом року не замерзають та приваблюють дику птицю. Мешканці Буковини дуже люблять лебедів, часто приходять їх підгодовувати, через це птиця дуже швидко звикає до людей. Особливо погано, коли до підгодовування звикає молодняк, який вже не в змозі в дорослому віці адаптуватись до життя без допомоги людини.

    На території Буковини зимують лебеді на річці Прут та на озерах в селі Чортория Кіцманського району. Часто-густо для годівлі птахів жителі нашої області використовують хліб та хлібобулочні вироби, які можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям птиці. Білий хліб не має жодної поживної цінності. Якщо годувати птахів хлібом, їм стає складно споживати іншу їжу, через що вони не доотримують поживні речовини. Крім цього у птахів від вживання хліба розвивається ентерит та виникають так звані звані «крила ангела»: порушення, коли крила птаха стирчать, а не обтічно лежать на тілі. У більшості випадків птахи з такими порушеннями не в змозі літати. Цей стан — невиліковний. Якщо водойма замерзне, птах не в змозі буде перелетіти на незамерзлу ділянку.

    Рекомендується годувати лебедів зерном (пшеницею, кукурудзою, вівсом), та овочами (особливо салатом та картоплею). Їжа має бути достатньо дрібно нарізаною, щоб птах міг її проковтнути. Кидати її треба на воду, а не годувати з рук!

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області закликає мещканців Буковини утриматись від відвідування місць скопичення дикої перелітної птиці (лебедів) та їх годування в межах річки Прут, з метою забезпечення перельоту птиці на звичні місця постійного перебування!!!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій