Перейти до основної сторінки
На Буковині близько 300 кухарів області вже пройшли курси з підвищення професійної майстерності, де навчилися готувати страви із меню Євгена Клопотенка.
«Сьогодні був неймовірно продуктивний і цікавий день! Основний девіз: «Реформа харчування – це фундамент здорової української нації в майбутньому». Нас сьогодні об’єднала спільна мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі. Кому, як не школі, дати дітям перші уроки з культури харчування? Не просто нагодувати, а виростити здорове й обізнане покоління. Я вірю в те, що всі ті реформи які відбуваються в системи харчування неодмінно призведуть до того, що українські діти будуть їсти смачну, якісну та здорову їжу!», – зазначив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, Аліна Гаєвська.
Про це ішлося під час локаційної наради із головами громад Вижницького району, керівниками органів управління освітою, представниками Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, директорами шкіл та батьками.
Під час зібрання говорили про кроки до успішної реалізації реформи шкільного харчування в області загалом та окремо у Вижницькому районі. Відтак означили всі ключові аспекти цього процесу – від фінансової до санітарної частини.
Особливу увагу приділили питанню харчування учнів з особливими дієтичними потребами. Зокрема, з непереносимістю глютену та лактози.
Крім того, під час локальної наради презентували анонімне опитування щодо якості харчування у громадах області, яке розробили за ініціативи заступниці Ірини Ісопенко. Воно розраховане для трьох категорій: дітей 5-11 класів; освітян, а також батьків, опікунів та представників громадськості. Запустять його вже у січні.
Попередня
Наступна