• In English
  • Як правильно обрати новорічні ялинку та іграшки
    , опубліковано 10 Грудня 2021 року о 10:10

    Передноворічний ажіотаж на прикраси для ялинки, дитячі іграшки та безпосередньо самі ялинки набирає обертів. Тому потрібно знати, як з різноманіття пропозицій вибрати якісну й безпечну продукцію.
    Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  надає рекомендації споживачам, як придбати не лише зовнішньо привабливий, але й безпечний товар.
    Яке ж новорічне свято без вічнозеленої лісової красуні? Але якщо ви вирішили придбати штучну ялинку прислухайтесь до наших порад.

    При покупці ялинок та новорічних прикрас зверніть увагу на наявність етикеток та  інформації на них, а саме:

    – назва
    – склад сировини, з якої вони виготовлені
    – виробник, його місцеперебування тощо.

    Маркування повинно бути виконано українською мовою. Якщо маркування відсутнє або виконано іноземною мовою, вірогідно, що такий товар виготовлений в неналежних умовах  або ввезений на територію країни поза митним контролем та, як правило, не пройшов лабораторні дослідження тож може бути небезпечними для здоров’я.
    Окрім того, штучні ялинки повинні супроводжуватись інструкцією з експлуатації, із зазначенням в ній гарантійного терміну та схеми збирання конструкції.
    Щоб перевірити якість ялинки та іграшок, проведіть по них рукою: якщо блискітки чи фарба осипаються та лишаються на руці – краще зробити інший вибір.
    Якщо дитина візьме таку продукцію до рук чи до рота, в її організм потраплять хімічні речовини. А надмірно яскравий колір або неприємний запах прикрас та ялинки  може означати, що при її виготовленні була застосована дешева та токсична фарба.

    Обираючи штучну ялинку та новорічні прикраси, обов’язково вимагайте у продавця показати вам висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи на продукцію та інші документи, що засвідчують якість і безпеку.
    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області радить споживачам не купувати новорічні товари на стихійних ринках, а лише у спеціалізованих магазинах чи супермаркетах.
    І насамкінець пам’ятайте! При покупці товару, ви повинні отримати товарний чек, який являється запорукою вашого захисту, в разі придбання неякісного або небезпечного товару.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій