• In English
  • Виявлено афлатоксини в смажених фісташках у шкарлупі
    , опубліковано 11 Січня 2022 року о 00:00

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує про отримання інформаційних повідомлень через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 стосовно афлатоксинів  (В1=15,7; загальна  кількість =19,9 мкг \ кг – ррb) в смажених фісташках у шкарлупі, що  експортувалась з Туреччини (виробник: Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України (отримувач:ТОВ «ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД» вул. Миру 3, м.Київ,03134).

    Держпродспоживслужба в Чернівецькій  області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

    Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за тел.: (0372) 553409 або звертайтесь до територіальних управлінь.

    Довідково: Афлатоксини – продукти життєдіяльності грибів роду Aspergillus

    Ці смертельно небезпечні мікотоксини стійкі до теплової обробки і не чутливі до органічних розчинників. Афлатоксин В1 є гепатотропною отрутою і вражає в першу чергу печінку.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій