• In English
  • Дотримання санітарних вимог при організації харчування в закладах дошкільної освіти
    , опубліковано 12 Січня 2022 року о 13:13

    Все найкраще дітям, адже діти – це наше майбутнє! Ми постійно контролюємо чим як і в яких умовах харчується малеча. З нового року розпочались планові перевірки закладів освіти області.

    Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області 10 січня проінспектували один із садочків міста. Що виявлено:

    ▪️харчоблок має повний набір виробничих приміщень  (цех для варіння), окремі приміщення для зберігання продуктів (овочі,  фрукти, сипучі продукти,  хліб),    приміщення  для  первинної обробки  овочів,  для  миття  кухонного  посуду  тощо;
    ▪️при приготуванні   страв дотримується поточність  виробничого  процесу;
    ▪️харчоблок забезпечений холодильним обладнанням, дотримується товарне сусідство при зберіганні харчових продуктів. Також забезпечений технологічним обладнанням,   кухонним посудом, розроблювальним інвентарем. Останні промарковані та використовуються за призначенням.
    ▪️у приміщеннях харчоблоку,  буфетних груп  наявні інструкції  щодо правил миття кухонного і столового посуду, інвентарю та обладнання.
    ▪️наявні меню-розклад відповідно до затвердженого приблизного чотиритижневий меню на зимово-весняний період із різним виходом страв за  віковими  групами та денне меню в місці видачі їжі; картотеки страв.

    В закладі  призначені відповідальні за організацію харчування дітей. Ведуться журнали   обліку   виконання  норм  харчування та проведення кожні 10 днів аналізу якості  харчування; бракеражу сирої  продукції  та готової продукції, здоров’я працівників харчоблоку; книги складського обліку; наявні добові проби кожної страви раціону та  створені умови їх зберігання на харчоблоці.

    💬Про перебіг перевірок будемо вас і надалі інформувати з наших офіційних джерел.

    🌐Наш телеграм канал ➡️ https://t.me/gudpss

    sad-2sad-3sad-4sad-5sad-6

    Call Now Button
    Будь в курсі подій