Перейти до основної сторінки
У Мінрегіоні презентували інформаційний посібник, будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти. Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.
Нагадаємо, що за ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформування системи шкільного харчування. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Як показали звіти минулих років, то зараз ми маємо здебільшого занедбані харчоблоки із застарілим обладнанням. За таких умов практично неможливо готувати їжу високої якості. Тому і виникла ідея розробити посібник, у якому детально описано структуру харчоблоку, а також як має відбуватися технологічний процес, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні.
Зауважимо, у Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.
Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна за посиланням https://bit.ly/3L2toBB
Попередня
Наступна