• In English
  • Що потрібно знати буковинським аграріям перед початком весняно-польових робіт
    , опубліковано 19 Березня 2022 року о 11:11

    УВАГА! ПЕРЕД ПОЧАТКОМ ВЕСНЯНО – ПОЛЬОВИХ РОБІТ

    Не забутьте пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами та отримати допуск ( посвідчення).

    ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ (ПОСВІДЧЕННЯ) НА ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ

    Згідно Закону України «Про захист рослин» , Закону України «Про пестициди та агрохімікати» підприємства, організації, установи, фізичні особи-підприємці та громадяни діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами повинні мати   допуск ( посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами . Порядок одержання такого допуску визначається Кабінетом Міністрів України.

    ЗМІНИ  від 16 березня2022р. №297
    Кабінет Міністрів України постановляє:
    Установити, що строк дії допусків( посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами виданих відповідно до Закону України «Про пестициди та агрохімікати» та дійсних станом на  1 січня 2022р., продовжується на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів, наступних за днем його припинення або скасування.

    Підставою для видачі допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

    Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області із зверненням (заявою) та копією медичної книжки згідно форми, що визначено Постановою КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року.

    З питань порядку проведення спеціальної підготовки та видачі допуску (посвідчення), звертатись за адресою: м. Чернівці вул.. Алма-Атинська 7.
    Тел..51- 80- 72.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій