• In English
  • Повідомлення системи RASFF від 12 липня 2022 року № 2022.4027-fup 10 стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві
    , опубліковано 18 Липня 2022 року о 22:22

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 12 липня 2022 року № 2022.4027-fup 10 стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ «Сільпо Фуд», вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081).
    Просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області про виявлення даного товару в обігу та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області), що передбачено частиною 3 статті 20 даного Закону.
    Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
    за тел.: (0372) 55-34-09 або звертайтесь до територіальних управлінь.
    Довідково: Оксид етилену (EtO) – це промисловий хімікат, який використовується для стеризизації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів та виробництва інших хімікатів. Чистий EtO при кімнатній температурі є безбарвним газом, а при температурі -47oС – рухомою безбарвною рідиною. Оксид етилену денатурує білки та змінює молекулярну структуру мікроорганізмів (вбиває мікроорганізми ), що дозволяє ефективно використовувати його для стерилізації. При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювання, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. При контакті зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій