• In English
  • Безпечність та якість харчової продукції
    , опубліковано 04 Листопада 2022 року о 08:08

    3 листопада, народні депутати України 306 голосами ухвалили в другому читанні Закон України «Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами» (реєстр. № 4568 від 04.01.2021).
    Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зауважив, що реалізація Закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів й предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.
    Серед основних новацій регулювання:
    – визначено загальні вимоги до предметів та матеріалів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
    врегульовано відносини, пов’язані з виробництвом, обігом та використанням матеріалів і предметів;
    впроваджено державну реєстрацію та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання)
    визначено чіткі вимоги, щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
    удосконалено вимоги щодо державного контролю та відповідальності операторів ринку
    Call Now Button
    Будь в курсі подій