• In English
  • Бджоли – ключ до частини нашого продовольчого достатку
    , опубліковано 17 Лютого 2023 року о 23:23

    🐝Серед комах, що мешкають на планеті, бджола – найкорисніша для людини. Бджоли-трудівниці запилюють рослини, що продовжує життя на Землі, а також дарують цінні продукти.

    ✏️Тому, на виконання листа Держпродспоживслужби №11.3.2-4/1713 від 23.01.2023 р. та доручення Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, з метою зменшення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів, Чернівецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області спільно з органами місцевого самоврядування, аграріями та власниками пасік по утриманню бджолосімей проведено кущові семінари-наради на тему «Застосування пестицидів на Буковині згідно вимог чинного законодавства» у сфері вирощування сільськогосподарських культур, щодо дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.

    📣 На проведених нарадах зроблено наголос, що всі хімічні обробки повинні виконуватись з урахуванням вимог Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

    🕒 Присутніх ознайомлено з порядком повідомлення про час та обробіток пестицидами садів та земельних ділянок при вирощуванні сільськогосподарських культур, особливо звернуто увагу до юридичних та фізичних осіб, які проводять діяльність, що впливає або може вплинути на стан бджіл, зобов’язані забезпечити їх охорону, дотримуватись діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєнь.

    📃 Особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі під час виконання роботи допуск, медичну книжку і наряд на виконання такої роботи.
    Учасникам нарад роздано «пам’ятки» щодо безпечного використання пестицидів.

    ✅ Зазначено, що порушення законодавства про захист рослин та санітарного законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій