• In English
  • Підвищенню професійного рівня спеціалістів ветеринарної медицини Буковини – належна увага!
    , опубліковано 27 Квітня 2023 року о 21:21

    🛃 Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області у період з 25 квітня по 27 квітня 2023 року проведено кущові навчання – атестації на тему “Дотримання вимог харчового законодавства при забої тварин та реалізації м’яса та м’ясних продуктів, застосування позначки придатності та ветеринарних штампів. Ідентифікація сільськогосподарських тварин та видача ветеринарних документів”.

    🎓На навчання були запрошені: 🔹️державні інспектори,
    🔹️державні ветеринарні інспектори Вижницького, Дністровського, Чернівецького районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області;
    🔹️завідувачі та лікарі- ветсанекспертиз державних лабораторій ветеринарно – санітарної експертизи на ринках області;
    🔹️офіційні ветеринарні лікарі та закріплені провідні лікарі ветеринарної медицини за обслуговуванням переробних підприємств;
    🔹️завідуючі та провідні лікарі ветеринарної медицини районних державних лікарень та дільниць ветеринарної медицини.

    🔰На даному заході було приділено увагу наступним темам:
    🔹️Законодавчі вимоги щодо харчових продуктів.
    🔹️Запровадження системи НАССР на агропродовольчих ринках.
    🔹️Здійснення контролю за обігом
    живих тварин на ринках.

    👆Окрім того, на навчанні були обговорені актуальні виробничі питання щодо організації та проведенні роботи у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

    ➡️Доповідачі:
    📍Любов ШТЕФУРЯК.
    📍Тетяна СТЕФАНИК.
    📍Борис ТОДОРЮК.

    📄 По завершенню навчання учасниками було складено тестування. 🔹️Відповідно до результатів спеціалісти ветеринарної медицини отримали офіційні допуски щодо проведення ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів згідно з Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів (наказ № 28 від 07.06.2002 р), нанесення відбитку «Позначка придатності» та/або «Попередній огляд» (наказ №46 від 02.02.2010 р).

    Call Now Button
    Будь в курсі подій