Перейти до основної сторінки
🛃 Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області у період з 25 квітня по 27 квітня 2023 року проведено кущові навчання – атестації на тему “Дотримання вимог харчового законодавства при забої тварин та реалізації м’яса та м’ясних продуктів, застосування позначки придатності та ветеринарних штампів. Ідентифікація сільськогосподарських тварин та видача ветеринарних документів”.
🎓На навчання були запрошені: 🔹️державні інспектори, 🔹️державні ветеринарні інспектори Вижницького, Дністровського, Чернівецького районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області; 🔹️завідувачі та лікарі- ветсанекспертиз державних лабораторій ветеринарно – санітарної експертизи на ринках області; 🔹️офіційні ветеринарні лікарі та закріплені провідні лікарі ветеринарної медицини за обслуговуванням переробних підприємств; 🔹️завідуючі та провідні лікарі ветеринарної медицини районних державних лікарень та дільниць ветеринарної медицини.
🔰На даному заході було приділено увагу наступним темам: 🔹️Законодавчі вимоги щодо харчових продуктів. 🔹️Запровадження системи НАССР на агропродовольчих ринках. 🔹️Здійснення контролю за обігом живих тварин на ринках.
👆Окрім того, на навчанні були обговорені актуальні виробничі питання щодо організації та проведенні роботи у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
➡️Доповідачі: 📍Любов ШТЕФУРЯК. 📍Тетяна СТЕФАНИК. 📍Борис ТОДОРЮК.
📄 По завершенню навчання учасниками було складено тестування. 🔹️Відповідно до результатів спеціалісти ветеринарної медицини отримали офіційні допуски щодо проведення ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів згідно з Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів (наказ № 28 від 07.06.2002 р), нанесення відбитку «Позначка придатності» та/або «Попередній огляд» (наказ №46 від 02.02.2010 р).
Попередня
Наступна