• In English
  • Користь та загроза ранніх овочів та фруктів
    , опубліковано 19 Травня 2023 року о 12:12

    🔰Сонливість, апатія і втома. Одноманітне харчування. Тривала, здається, нескінченна «сонячна дієта». У період зими наш організм, дійсно, скучив за «живими» вітамінами. Весна – саме той час, щоб заповнити цю нестачу.

    🍅🥦Капуста, редис, помідори, огірки, букети свіжої зелені. Салат з «перших» овочів – безумовно, лідер сезонної кулінарії. Але слід пам’ятати, що такі продукти можуть бути не лише корисними, але й небезпечними.

    ⚠️ Перевищення кількості нітратів – характерний сезонний недолік настільки бажаних зараз продуктів.

    ❇️Позаду лише перший місяць весни, а на прилавках супермаркетів і ринків вже з’явилися молоді овочі. Привезені та місцеві, тепличні.

    ➡️Спеціалістами Держпродспоживслужби області проведено8️⃣2️⃣5️⃣4️⃣ лабораторних досліджень овочів та фруктів на вміст нітратів.

    ❌️На старті сезону не допущено до реалізації більше1️⃣6️⃣6️⃣7️⃣ кг овочів. 🔹️Серед причин вилучення і перевищення вмісту нітратів.

    🍓🥒Овочі, ягоди та фрукти за своєю природою містять нітрати в невеликій кількості.
    Також всім відомо, що ці хімічні сполуки використовують у складі добрив для прискорення процесу зростання і дозрівання.
    Але несвідоме застосування призводить до надмірного накопичення в овочах та забруднення ґрунтових вод, що загрожує отруєнням.

    👆 Особливо шкідливі овочі, забруднені нітратами, для дітей, вагітних жінок. Чутливі також люди похилого віку, хворі на анемію.

    ✅️Шановні буковинці! Наголошуємо, що купувати продукти необхідно лише в місцях офіційної торгівлі.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій